Hva gården har å tilby

11. sep, 2020

Kurset "Pedagogisk samhandling med hest" legger vekt på å ha en harmonisk, positiv og sikker samhandling med hesten, som ivaretar både hesten og eleven. Kursholder Elisabeth er ingen stor fan av den typiske "dra i tøylene og spark hesten i magen" holdningen, så her er filosofinen å ri med HELE kroppen og bruke stemmen, i tillegg til å bruke balansen og kroppstyngen til rytteren for å fortelle hesten hva vi ønsker å oppnå enten på tur eller på ridebanen.

Det er tre til fire elever per time, for å opprettholde og ivare ta alles sikkerhet (både elever og hestene), samt at alle skal føle seg sett og hjulpet på en god og konstruktiv måte iløpet av timen. Elevene får en fast hest gjennom kurset, og er med på alt fra å hente inn hesten fra beitet, børste og stelle, sale på og så rir de på banen eller på tur i skogen. Første gangen er det "bli kjent med hesten" dag, hvor de gir hesten en spa-dag med bare stell og kos, og hvor vi snakker endel om respekt og riktig håndtering av hesten.

Kursrundene strekker seg over 10 samlinger, og vi følger skolens ferieuker/ fridager.

Hver samling varer i 1,5 time, dvs at vi har dobbelttime hver gang. Pris pr gang er 560,- som gir en samlet kursavgift på 5.600,-

Ved å kombinere hestenes egenskaper med Elisabeth sin utdanning- og undervisningserfaring er dette et godt tilbud for de som ønsker å øke selvtillitten sin sammen med hesten, håndtering av hesten fra bakken samt sine rideferdigheter😉 Det er trossalt fra bakken at vi begynner å bygge relasjoner med hesten, derfor er denne delen også viktig!

Neste kursstart blir på våren 2022, sansynligvis første uken i april😉 Aldersgrense er satt til 9 år, det er ønskelig at en voksen er med de yngste barna gjennom kurset, og det er absolutt anbefalt å ta minimum én privattime i forkant av kursoppstart uavhengig av hvor gammel eleven er!😉 Denne privattimen er for at eleven skal få en god innføring i min filosofi om hest, sikker håndtering av hesten på en respektfull måte, bli kjent med hele opplegget på timen - samt for at vi skal bli litt kjent på tomannshånd før kurset, og at eleven og hesten skal bli kjent🐴💖

 

Ta kontakt med Elisabeth for å bestille en privattime, og påmelding på kurs😄👌

Tlf: 48138101

Mail: mening.mestring@gmail.com 

7. aug, 2019

Kjenner du noen som trenger et litt annerledes ridetilbud😉 Her er det rom og tid til en trygg utvikling av egne evner og ferdigheter. 

Ved å kombinere hestenes egenskaper med Elisabeth sin utdanning- og undervisningserfaring er dette et godt tilbud for de som ønsker å øke sine rideferdigheter, samt å bli trygg på hesten fra bakken😉 Det er trossalt fra bakken at vi begynner å bygge relasjoner med hesten!

Det settes fokus på å tilrettelegge ridningen og øvelsene etter hver enkelt sitt behov. Ved direkte responser fra hestene og tilbakemeldinger fra Elisabeth, legges det tilrette for å øke tro og mestringsfølelse på egne evner rundt og oppå hesten. 

Ridetimene koster 800,- (hvis dere er tre stykker får dere 20% rabatt på prisen) men da holder vi på i 1 1/2 time (altså DOBBELTTIME - derav prisen), og det er aldri fler enn fire elever pr time for at elev og hest sin sikkerhet og velferd skal være ivaretatt!! 

Gjennom den pedagogiske tilrettelagte hesteaktiviteten blir eleven med på alt fra å hente hesten selv på beite og leie den inn til stallen, børste den, kjenne etter sår og hevelser på beina og sale på. Vi rir enten på tur i skogen, har en økt inne i rundpaddocken eller en ridetime på den nye og fine utebanen!  


Det er også mulig å bestille en leietur i skogen. Dette koster 400,- for ca 30 min (da kommer dere til ferdig oppsalet hest, og det er bare en kosetur i skogen).

 

Kontakt Elisabeth på tlf: 48 13 81 01 eller send mail på: mening.mestring@gmail.com for å bestille time😉🐴🌞

 

 

7. aug, 2019

Er dere en familie som er gald i dyr, og som har lyst til å tilbringe noen timer sammen i landlige omgivelser? Dra en tur på bondegårdbesøk da vel! 🙂 

Her kan dere leie "gårdsarenaen" på timesbasis, og nyte en avslappende dag uten stress og støy. 

Både store og små kan få hilse på dyrene, nyte roen i de naturtroe omgivelsene, samt benytte seg av den koselige "samlingsplassen" med langbord og bålpanne :-)

Dersom det er ønskelig med barneridning, kan dette bestilles i tillegg. Da leier vi en tur i skogen på ca 30 min. Dersom det er flere barn som har lyst til å ri, så bytter vi på under veis på turen.

Pris per time: 300,-

Pris pr. 30 min leietur i skogen: 400,-

Kontakt Elisabeth på tlf: 48 13 81 01 

7. aug, 2019

Synes du det er mye styr å holde barnebursdagen hjemme? Ta med ungeflokken ut på gårdsbesøk! 🙂 

Vi kan tilby en annerledes bursdagsfeiring med ulike aktiviteter ute, hilse på dyrene samt ridning. 

Vi vil gjøre ekstra stas på bursdagsbarnet for å sikre at det blir en spennende og minneverdig dag!🤪 

Vi kan ta imot maks 10 barn pr. bursdag. Det forventes at en av foreldrene er tilstede under feiringen. Dette av hensyn til alles trygghet. 

Snakk med barna på forhånd om at det er viktig å være snill mot dyrene og hverandre når vi er på gården, og at stemmenivå skal holdes på et normalt nivå selv om vi er ute. 

Bursdagsfeiringen kan vare opptil 3 timer, og inkluderer pølser i lumpe og brus i tillegg til fullt opplegg med lek og gårdsmoro 😉 

Dersom dere ønsker pizza/ hamburger i stedet for pølser kan dette avtales mot et tillegg på 50,- pr. barn.

 

Pakkepris inntil 5 barn: 2.000,-

Pakkepris inntil 10 barn: 3.000,-

 

Gi beskjed om det er noen spessielle hensyn å ta som vi bør vite om👍

Kontakt Elisabeth på tlf: 48 13 81 01